Press "Enter" to skip to content

До Новорічних свят Запорізький національний університет отримав актуальний подарунок від волонтерів спортивного програмування в Україні

Тридцятого грудня 2021 року представники Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) отримали безкоштовно книжки відомого американського фахівця з комп’ютерних наук Томаса Кормена «Алгоритми доступно» в кількості 20 примірників. Переклад книжки з англійської мови на українську та друк у типографії здійснені силами волонтерів спортивного програмування в Україні: колишніми учасниками олімпійського руху, організаторами, тренерами та ін. Цей подарунок – досить актуальний у контексті сучасної проблеми нестачі книжок технічного спрямування відомих світових фахівців, перекладених українською мовою.

Представники ЗНУ висловили подяку волонтерам спортивного програмування в Україні за такий подарунок університету та можливість розвиватися, підвищувати рівень професійних знань і поширювати їх серед викладачів і студентів. Окрему подяку надали представникам Оргкомітету Всеукраїнської олімпіади з програмування в Запорізькій області, які також посприяли цій події. Отримані книжки вирішили надати тренерам, які готують студентські команди до олімпіади з програмування у форматі ICPC, та викладачам, котрі читають дисципліни, пов’язані з теорією алгоритмів (по 1-2 примірнику на кафедри IT-спеціальностей математичного факультету та інженерного навчально-наукового інституту), а решту – передати до бібліотеки.

Кафедра програмного забезпечення автоматизованих систем ІННІ