Press "Enter" to skip to content

Кафедра електроніки, інформаційних систем і програмного забезпечення активно співпрацює зі стейкґолдерами

У ці новорічно-різдвяні дні на порядок денний поряд із поточними робочими питаннями виходять і питання, пов’язані з підбиттям підсумків минулого року та напрацюванням планів на рік, що тільки розпочинається. Саме цим питанням і присвятили підсумковий візит до стейкґолдера – запорізької IT-компанії «Голден Тім», кафедри електроніки, інформаційних систем та програмного забезпечення Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні (ZNU, Zaporizhzhia National University).

Серед тем, які обговорили, були й питання проходження виробничої практики студентами/ками спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення на базі ТОВ «Голден Тім», і питання спільних з компанією наукових інтересів, що знаходять своє відображення у відповідних тематиках курсових робіт, дипломів бакалаврів та кваліфікаційних робіт магістрів/ок. Окрему увагу приділили тим запитам, які формує сьогоднішня IT-спільнота на випускників/ць бакалаврату та магістратури IT-спеціальностей нашого регіону і тим вимогам, яким ці випускники/ці повинні задовольняти. Обговорили також нещодавній захист кваліфікаційних робіт магістрів/ок. І, оскільки директор ТОВ «Голден Тім» Максим Калін у цьому навчальному році був головою екзаменаційної комісії на захисті магістрів/ок зі спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення, обговорення цієї теми вийшло досить змістовним і корисним для обох сторін. Максим Володимирович, зокрема, відзначив високий рівень підготовки випускників/ць цієї спеціальності, а керівники/ці дипломних робіт, своєю чергою, відзначили для себе, на які питання в майбутньому слід звертати більшу увагу в контексті сучасних викликів IT-бізнесу.

Родзинкою цієї зустрічі стало привітання від компанії «Голден Тім» команди студентів «ZNU_Dark_Horse» у складі Микити Посунька, Олега Довгаленка, гр. 6.1211-пзс, та Володимира Одайського, гр. 6.1210-пзс з тими досягненнями, які були здобуті хлопцями у спортивному програмуванні протягом 2022 року. Зокрема, в поточному сезоні ця команда посіла друге місце у першому (обласному) етапі національної відбіркової олімпіади з програмування ICPC-Ukraine 2022 студентської першості світу з програмування ICPC (International Collegiate Programming Contest). У другому (регіональному) етапі хлопці посіли третє місце серед команд Одеської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей, виборовши, таким чином, право представляти Запорізький університет на третьому (всеукраїнському) етапі. Тренером команди є доцент кафедри електроніки, інформаційних систем та програмного забезпечення Юлія Лимаренко. Слід зауважити, до речі, що студенти Запорізького національного університету вперше вибороли призове місце на цьому етапі змагань. На третьому (всеукраїнському) етапі команда гідно представила свій рідний університет, але оскільки це був перший досвід виступу хлопців на змаганнях такого рівня, тому, сподіваємось, що головні перемоги у них ще попереду. Всі члени команди отримали від компанії «Голден Тім» цінні подарунки і побажання подальших успіхів як у навчанні, так і у всій своїй професійній діяльності.

Після завершення зустрічі, всі присутні висловили взаємну подяку за багаторічну плідну співпрацю та озвучили готовність у подальшому її тільки зміцнювати та поглиблювати.

 

Юлія Лимаренко, доцентка кафедри електроніки, інформаційних систем та програмного забезпечення ІННІ ЗНУ