Press "Enter" to skip to content

Викладачі кафедри обговорили напрями співпраці з Університетом Хазар

Нещодавно доцентка кафедри електроніки, інформаційних систем та програмного забезпечення Інженерного навчально-наукового інституту ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) ім. Ю. Потебні Наталія Полякова взяла участь у стартовій зустрічі університетів-учасників програми «ERASMUS+» проєкту BEAUCOUP Boosting Digital Excellence and Aptitude of Universities in the Countries of East Partnership, яка відбулась в Університеті Хазар (Баку, Азербайджан).

Під час перебування в Баку доцентка познайомилася з викладачами ІТ-спеціальностей Університету Хазар. Наталія Полякова відвідала кафедру комп’ютерних наук та деканат Коледжу науки та інженерії. «Коротка зустріч із деканом коледжу Fakhranda Afandiyeva, викладачем кафедри комп’ютерних наук Hafiz Muhammad Azeem Akram та фото напам’ять із працівниками деканату стали хорошим початком співпраці, – розповідає науковиця. – Коледж науки та інженерії Університету Хазар готує фахівців у споріднених до нашого університету спеціальностях: комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, архітектура та будівництво, електроніка. Тож для більш детального обговорення напрямів співпраці на рівні кафедр домовились про низку online-зустрічей».

Вже відбулася перша така зустріч, а головною темою її стала підготовка ІТ-фахівців у Інженерному навчально-науковому інституті ім. Ю. Потебні та Університеті Хазар. Від інституту на зустрічі були присутні доценти кафедри електроніки, інформаційних систем та програмного забезпечення Анатолій Безверхий та гарантка освітньої програми «Програмне забезпечення систем» Наталія Полякова. А від Університету Хазар учасниками заходу стали викладач кафедри комп’ютерних наук Hafiz Muhammad Azeem Akram та студенти ІТ-спеціальностей.

Під час відеоконференції обговорили особливості освітніх програм кожної із кафедр. Окрему увагу приділили можливості спільних досліджень і проєктної діяльності в напрямах штучного інтелекту та інтернету речей. Співпраця започаткована, і вже незабаром відбудуться нові зустрічі, спрямовані на її поглиблення.