Press "Enter" to skip to content

Майстер-класи в Інженерному інституті ЗНУ для майбутніх програмістів

В межах соціального проекту Інженерного інституту ЗНУ «Відкрита академія інженерних знань» майбутні абітурієнти взяли участь у майстер-класах на кафедрі Програмного забезпечення автоматизованих систем.  Приміряли на себе професію розробника програмного забезпечення більше ніж 40 учасників заходу, а саме учні Запорізького правобережного професійного ліцею, Запорізького металургійного коледжу ЗНУ, Мелітопольського вищого професійного училища та школярі з Гімназії №28, ЗООШ №103,  Багатопрофільного ліцею №62.

Доценти кафедри ПЗАС Скрипник І.А., Міхайлуца О.М. за 1 годину навчили учасників заходу програмувати поведінку робота в ігровому 3D-середовищі і виявилось, що програмувати цікаво, це захоплює і кожному під силу, якщо наполегливо навчатися.

Доцент кафедри ПЗАС Полякова Н.П. розповіла про роль професії програміста в розбудові рішень для Інтернету речей, разом учасники майстер класу за 45 хвилин побудували в симуляторі Cisco Packet Tracer розумний дім своєї мрії.

Студенти спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення, освітня програма «Програмне забезпечення систем» Максим Федоряка (гр. ІПЗ-16-1бд) та Валерій Рижков (гр. ІПЗ-18-1бд) познайомили абітурієнтів з найменшим навчальним роботом Ozobot, який використовується для залучення до програмування школярів США. Кожен учасник майстер-класу долучився до створення шляху та програмування поведінки робота за допомогою фломастерів на аркуші паперу.

Всі відвідувачі отримали доступ до ресурсів «Відкритої академії інженерних знань» для продовження знайомства зі спеціальностями Інженерного інституту ЗНУ та курсу «Вступ до ІоТ» Академії Cisco.

Полякова Н.П,

керівник проекту «Відкрита академія інженерних знань»