Press "Enter" to skip to content

Представники інженерного інституту ЗНУ допомагають розвивати кадровий потенціал Держспецзв’язку

Державне підприємство спецзв’язку та захисту інформації України як державний орган, приділяє багато уваги професійному розвитку військовослужбовців. І в цьому йому допомагають, зокрема представники інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю. Потебні ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University).
Із серпня 2021 року фахівці Держспецзв’язку проходили навчання в ІННІ ім. Ю. Потебні ЗНУ на кафедрі програмного забезпечення автоматизованих систем за курсами лінійки Cisco Certified Network Associate версії 7. Заняття проводились в очній формі з використанням обладнання компанії Cisco під керівництвом інструкторки «Академії Cisco» Наталії Полякової. Вивчення матеріалів курсів цією групою успішно завершене, незважаючи на особливі умови навчання. Вимогою до них було лише очне навчання, яке переривалось карантином. Часто заняття доводилось переносити через особливості служби слухачів. Адже зв’язок завжди має бути доступним, тож навчатись військовослужбовці могли тільки тоді, коли немає надзвичайно термінових завдань на службі.
Варто відзначити, що управління Держспецзв’язку в Запорізькій області підбирало виконавців для курсів професійного розвитку своїх фахівців саме за умови, що це будуть курси професійного рівня від «Академії Cisco». І в місті Запоріжжі тільки в інженерному навчально-науковому інституті ім. Ю. Потебні ЗНУ вдалось знайти фахівців відповідного рівня завдяки іміджу навчального закладу та плідній роботі фахівців Центру безперервної освіти.

Для довідки:
Державне підприємство спецзв’язку та захисту інформації України – це державний орган, призначений для забезпечення функціонування та розвитку системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку, формування та реалізації державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України. Це підприємство – критично важливе для обороноздатності країни та оперативного реагування в разі надзвичайних ситуацій.