Press "Enter" to skip to content

Представники ІННІ ім. Ю.М. Потебні влаштували майстер-клас для школярів наукового ліцею з програмування дронів

Уже півтора роки під керівництвом доцента Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю. М. Потебні ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) Анатолія Безверхого навчаються програмуванню мовою Python учні профільного класу Запорізької гімназії № 31. 11-В клас має профіль «математика-інформатика» і навчається на базі ЗНУ. Багато чому навчились за цей час школярі, тож підсумкове заняття півріччя – це гарна нагода спробувати свої сили в програмуванні реальних пристроїв.

На підсумковий урок інформатики школярі завітали до Навчально-методичного центру з інформаційно-комунікаційних технологій кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем інженерного навчально-наукового інституту ім. М.Ю. Потебні ЗНУ. Керівниця Центру, доцент Наталія Полякова розповіла про місце проведення майстер-класу та технічні характеристики навчальних дронів фірми «Tello». Спочатку учні виконували місії, поставлені перед ними організаторами, потім у розпалі творчого процесу самостійно розробили траєкторію пересування дрону.

Допомагали гостям опанувати науку програмного керування дронами студенти 1 курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення», освітня програма «Програмне забезпечення систем» Микита Посунько та Степан Скрипак. «А ми зможемо піти на перерву раніше?» – питали учні до початку заходу. І потім так захопились програмуванням поведінки дрону, що ледь не спізнились на наступний урок.

Керівниця Навчально-методичного центру з інформаційно-комунікаційних технологій кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем Наталія Полякова звертається до всіх охочих із пропозицією: «Приходьте до нас на майстер-класи, і вам захочеться навчатись у нас наступні 5 років. Замовити майстер-клас із програмування дронів мовою Python може викладач інформатики будь-якої Запорізької школи, надіславши заявку на npp@zsea.edu.ua Вимоги до учасників: початковий рівень навичок із програмування, і не обов’язково на Python».
Більше інформації – у відео на YouTube: https://youtu.be/IJpah9srH6w

Наталія Полякова,
керівниця Навчально-методичного центру
з інформаційно-комунікаційних технологій
кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем ІННІ ЗНУ