Press "Enter" to skip to content

В ІННІ ім. Ю.М. Потебні ЗНУ студентам вручили сертифікати Академії «Cisco»

Днями відбулося урочисте вручення сертифікатів Академії «Cisco» студентам 2 курсу бакалаврату спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», освітньої програми «Програмне забезпечення систем» інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University).

Сертифікати про успішне вивчення курсу CCNAv7 Introduction to Networks стали приємним доповненням до отриманих знань та оцінок до залікової для 27 студентів.

У всьому світі основи ком’ютерних мереж студенти університетів і навіть коледжів вивчають за програмою трьох курсів «Cisco Certified Network Associate». Це – золотий стандарт вивчення мережних технологій. Зазвичай, навіть працедавці, які працюють із мережним обладнанням інших фірм, надають перевагу претендентам, які навчались в Академії «Cisco».

Сьогодні більшість програмних продуктів працюють у мережі, тож майбутнім програмістам важливо знати, як організовано середовище, в якому «живуть» їхні програми. Як результат навчання, кожен студент уміє розпланувати адресний простір мережі невеликого підприємства, впровадити його, знайти та ліквідувати несправності. Також здобувачі вищої освіти отримали важливі навички використання протоколів прикладного рівня для покращення функціоналу своїх програмних застосунків, застосовуючи виклики RESTful API.

Навіть тимчасовий карантин не завадив плідному навчанню. Були й лабораторні роботи в симуляторі «Packet Tracer» і робота на обладнанні під керівництвом інструкторки Академії «Cisco», доцентки кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем Наталії Полякової. Мультимедійний підручник у зручному форматі, розроблений спеціально під використання мобільних пристроїв, студенти використовували двома мовами: українською та англійською. Для них створили всі умови для опанування матеріалу в зручному темпі та вивчення основних термінів в оригінальному англомовному варіанті.

Доступ до української версії курсу став можливим завдяки роботі команди інструкторів Академій «Cisco» з різних університетів України над перекладом курсу. Доцентка Наталія Полякова  – одна з учасників команди перекладачів.

Наступного семестру студенти вивчатимуть курс» Мережна маршрутизація та комутація за програмою CCNAv7 Routing and Switching Essentials». Тож додаткові можливості отримати сертифікати від Академії Cisco та покращити своє резюме, ще попереду.

Більше інформації за лінком: https://www.netacad.com/courses/networking

Наталія Полякова,
доцентка кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем,
інструкторка Академії Cisco рівня Expert