Press "Enter" to skip to content

Підсумки онлайн-марафону «Дівчата заряджають технології ‘20»

Інженерний інститут ЗНУ з 2013 року щорічно проводить в Запоріжжі заходи до Міжнародного дня кар’єри дівчат в ІТ. Для тих, хто не мав можливості відвідати заходи особисто, завжди був онлайн-формат для проведення святкування на шкільних ІТ-майданчиках.

Цього року веселим ІТ-іграм на надихаючим зустрічам в приміщеннях Інженерного інституту завадив карантин. Тому святкування відбувалось тільки онлайн але на Всеукраїнському рівні.

З 23 квітня по 23 травня тривав Всеукраїнський онлайн-марафон GIRLS POWER TECH’20, який організували Програма Мережних Академій Cisco та Центр підтримки Академій Cisco “Інженерний інститут ЗНУ”.

Метою заходу було залучити дівчат до вивчення технологій, сприяти розвитку STEM-освіти в Україні, показати дівчатам-підліткам можливості побудови успішної кар’єри в ІТ відповідно до гендерної політики.

Впродовж місяця в марафоні взяли участь близько 2400 учасників зі 100+ навчальних закладів України.  Під час карантину старшокласниці знайомились з досвідом дівчат, які вже зробили успішну кар’єру в ІТ, вивчали курс Академії Cisco «Вступ до Інтернету речей», дізнавалися цікаві факти з життя відомих жінок, які вплинули на розвиток ІТ в світі.

1600+ учасниць марафону отримали пам’ятні сертифікати, Приємни свої знання з історії ІТ. Приємним бонусом для вчителів стали сертифікати навчальним закладам.

Серед дівчат, які надихали старшокласниць, були випускниці спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення, освітня програма «Програмне забезпечення систем»:

  • Анна Сулькіна, Senior Engineering Manager в компанії Twitter,
  • Кристина Шатц, Frontend Angular Developer в компанії LightIT,
  • Олена Михайлуца, UI / UX дизайнер.

Учасники заходу отримали також профорієнтаційну інформацію про навчання майбутніх програмістів.

Вплив заходу на молодь викладачі інформатики характеризували в соцмережах словосполученням «підхопили ген успішності». Так, 680 учасників вперше поглянули на ІТ, як можливий варіант кар’єри для себе.

Захід проходив в межах Всеукраїнського фестивалю  «STEM-весна 2020» за підтримки Інституту модернізації змісту освіти МОН України.

Полякова Н.П.,
голова оргкомітету онлайн-марафону,
доцент кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем