Press "Enter" to skip to content

Підсумки онлайн-марафону GIRLS POWER TECH ( “Дівчата заряджають технології”)

Онлайн-марафон з нагоди Міжнародного дня жіночих кар’єр в ІТ було тривав з 16 по 25 травня.  Метою заходу було залучити дівчат до вивчення технологій, сприяти розвитку STEM-освіти в Україні, показати дівчатам-підліткам можливості побудови успішної кар’єри в ІТ. Впродовж тижня до заходу долучилися близько 3700 учасників з  440 навчальних закладів України. Захід виявився настільки цікавим, що долучались не тільки дівчата, а також викладачі і хлопці.

Старшокласниці мали можливість надихнутися досвідом дівчат, які вже зробили успішну кар’єру в ІТ, долучитися до вивчення курсу «Вступ до Інтернету речей» в Академії Cisco, пограти в інтелектуальні ігри ІТ спрямування. Пам’ятний сертифікат про участь у заході отримали близько 2700 з них, продемонструвавши шляхом тестування обізнаність у термінології з ІоТ.

Серед дівчат, які надихали та заряджали – випускниці спеціальності Інженерія програмного забезпечення Інженерного інституту ЗНУ:

  • Анна Сулькіна, Senior Engineering Manager в компанії Twitter,
  • Кристина Шатц, Frontend Angular Developer в компанії LightIT,
  • Олена Міхайлуца, UI / UX дизайнер.

Багато часу та зусиль доклав оргкомітет заходу, щоб забезпечити сувенірну, методичну та інформаційну підтримку заходу. Сотні поштових відправлень та телефонних дзвінків, тисячі електронних листів, оперативна розсилка сертифікатів. В ІІ ЗНУ цю роботу виконували викладачі та співробітники кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем. Наприклад, дизайном пам’ятних сертифікатів, доставкою сувенірної продукції школам м. Запоріжжя опікувалась доцент Міхайлуца О.М.

Але воно того вартувало! Особливо надихають відгуки шкільних викладачів: “Дівчата дуже задоволені, і справді, багато хто вирішив спробувати себе у ІТ. Захід дуже цікавий та повчальний.”

Окрім Інженерного інституту ЗНУ до оргкомітету заходу увійшли Програма мережних академій Cisco та НУ Львівська політехніка. Захід було проведено за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» в межах Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна 2019».

Далі буде …

Наступного року ми обов’язково познайомимо школярів з іншими успішними ІТ-дівчатами, яким цікаво надихати дівчат-підлітків на навчання та кар’єру в ІТ.

 

Полякова Н.П.,

керівник Центру підтримки Академій Cisco,

доцент кафедри Програмного забезпечення автоматизований систем Інженерного інституту ЗНУ