Press "Enter" to skip to content

Програмісти Інженерного інституту – переможці Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «ІТ–Universe-2019»

Міжнародна студентська олімпіада в сфері інформаційних технологій «IT-Universe», в якій взяли участь студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Інженерного інституту Запорізького національного університету, позиціонується як соціально значимий проект, спрямований на вдосконалення професійної майстерності, популяризацію інформаційних технологій (ІТ) і способів їх ефективного застосування.

В Україні IT-Universe проходить щорічно, починаючи з 2011 року. З 2017 року олімпіада відбувається у форматі міжнародного чемпіонату – в кілька відбіркових етапів, серед яких онлайн-тестування, виконання заочних робіт, рішення задач в режимі «онлайн» і міжнародного фіналу, на який запрошуються учасники, що продемонстрували найкращі результати.

Студенти 4-го курсу Інженерного інституту ЗНУ Максим і Станіслав Кияни (гр. СП-15-1), Кирило Антошин (гр. СП-15-2) та Богдан Чумак (гр. СП-15-1) подолали відбіркові етапи, на яких вони презентували детальний опис своїх проектів і стали учасниками фінальних змагань.

У фіналі конкурсу, що відбувся у місті Київ 10 червня, в секції «Розробка мобільних застосунків» команди презентували вже працюючі проекти. Прискіпливе журі оцінювало представлені роботи за такими критеріями як практичність, платформонезалежність, інноваційність, творчий підхід при проведенні дослідження, клієнтоорієнтованість, функціональна завершеність, ступінь опрацьованості, оригінальність та можливість комерціалізації.

За результатами конкурсу «Розробка мобільних застосунків» Максим і Станіслав Кияни зі своїм проектом – мобільна версія популярної настільної гри в асоціації Dixit, посіли перше місце, а Кирило Антошин (гр. СП-15-2) і Богдан Чумак (гр. СП-15-1), які представили на розгляд журі гру-шутер з підтримкою доповненої реальності – посіли третє місце.

Вітаємо хлопців із перемогою та бажаємо не зупинятися на досягненому й добитися справжніх успіхів на ниві програмування!

Кафедра програмного забезпечення автоматизованих систем