Press "Enter" to skip to content

Майстер класи від Інженерного інституту ЗНУ для шкільних вчителів на березі моря

Багато років кафедра Програмного забезпечення автоматизованих систем Інженерного інституту ЗНУ проводить навчання для викладачів інформатики в школі для опанування сучасних знань та інструментів, які роблять процес навчання цікавим та захопливим.

Для шкільних вчителів літо – це привід навчитися чомусь новому і Інженерний інститут ЗНУ радо готовий допомогти. Цього доцент кафедри ПЗАС Полякова Н.П. проводила майстер-класи в межах І Літньої школи «Морський Workshop з професійними Хмарами» у Бердянську з  10 по 15 червня.

Нова українська школа додала до підручників інформатики нові цікаві теми про Інтернет речей. Але показати школярам, як це працює можна хіба що на пальцях та  картинках в Інтернеті. Тому майстер клас з використання симулятора Packet Tracer для моделювання розумного дому та розумного міста зацікавив саме вчителів інформатики.

Пляж – чудове місце, щоб пограти в рухливу гру «Закинь пакета». Фізична активність на березі моря і ще одна гра у скарбничку вчителів інформатики, щоб пояснити учням як працює мережа Інтернет. Сподобалось вчителям, то і учням має сподобатись у новому навчальному році.

Інформаційно-цифрові компетентності сьогодні – це вимога до кожного вчителя незалежно від того, який предмет викладаєш: іноземну мову, хімію чи фізичне виховання. Тому майстер-клас зі Вступу до кібербезпеки зацікавив широку аудиторію. Вчителі інформатики отримали цікавий, сучасний мультимедійний матеріал для роботи з учнями. Всі інші змогли перевірити чи не скомпрометована їх електронна скринька, приховали текстове повідомлення у файлі зображення за допомогою стеганографії, навчилися користуватися менеджером паролів. Дуже корисні компетенції для будь-якої людини у повсякденному житті.

Викладач має почувати себе впевнено, коли говорить зі своїми учнями про нові технології. Це можливо лише за умови, якщо працювати з ними він спробує раніше за своїх учнів. Тому родзинкою став майстер-клас з використання навчального дрона Tello для мотивації школярів до вивчення програмування. Всі бажаючі учасники Літньої школи мали можливість не тільки вперше в житті покерувати дроном самостійно, але і писали програми мовою Blockly, які визначали траекторію та характер руху дрона.

Біля моря, під професійними Хмарами викладачі вчилися будувати розумний дім, бути прикладом обачної поведінки у кіберпросторі, програмувати дрона та відчували себе особливими.

Захід було проведено відповідно до листа МОНУ №4.1/1-19. Інженерний інститут ЗНУ вдячний за запрошення організатору заходу, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

 

Доцент кафедри ПЗАС Полякова Н.П.