Press "Enter" to skip to content

Академія Cisco Інженерного інституту ЗНУ святкує своє 15-річчя

Академія Cisco, яка діє у Інженерному інституті Запорізького національного університету святкує своє 15-річчя. За цей час було зроблено немало, а все починалося з курсу CCNA для студентів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Можливість навчатися організації комп’ютерних мереж тими ж методиками та матеріалами, що і студенти всього світу, зацікавила молодь, і з кожним роком слухачів ставало все більше, та й кількість курсів постійно зростає. Сьогодні студенти за всесвітньо визнаними методиками вивчають вже й курси з кібербезпеки, інтернет-речей тощо.

Щороку вдосконалюються й методики освоєння нових курсів. З’явилася можливість вивчати матеріали з мобільних пристроїв, стали широко практикуватися лабораторні роботи на реальному обладнанні, відбулася гейміфікація навчального процесу.

Зокрема цього навчального року після курсів з комп’ютерних мереж студенти 2-го курсу перевіряли свої знання, граючі в гру «EscapeRoute». Для того щоб знайти вихід, їм довелось застосувати всі знання та навички, отримання під час навчання. Студенти 4-го курсу продемонстрували високий рівень підготовки, розслідуючи реальні інциденти з порушення кібербезпеки з використанням інструментів експертів з CyberOps.

Впродовж 15 років студенти отримували в Академії Cisco не лише знання та навички, а й ставали більш впевненими в своїх силах. Приємним додатком ставали сертифікати за успішне завершення кожного з курсів. Цього року 5 студентів 2-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» отримали можливість безкоштовно пройти промислову сертифікацію ICND1 у тестовому центрі. Безкоштовні ваучери для студентів – це нагорода, яку отримала Академія Cisco за якісне викладання.

Програма Академій Cisco відкрила нові горизонти не тільки для студентів, але й для викладачів Інженерного інституту. Отриманні гранти від NATO у 2010 році, Спільноти кремнієвої долини SVCF у 2017 році дозволили не тільки придбати необхідне для роботи обладнання, але й набути величезного досвіду роботи у різних сферах програмування.

У 2013 році відкрився Центр підготовки інструкторів Академій Cisco, де змогли підвищити свою кваліфікацію сотні вчителів інформатики з південної частини України,завдяки чому вони змогли розпочати викладання сучасних курсів учням.

З 2014 року ведеться активна волонтерська робота з навчання комп’ютерним мережам військовослужбовців військ зв’язку ЗСУ. Армія опановує нові підходи до будування мереж з сучасного обладнання разом з Програмою Академій Cisco.

За ці 15 років Програма Академій Cisco надихнула колектив кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем на діяльність у напрямку соціальної корпоративної відповідальності, створення умов для якісної профорієнтації абітурієнтів в ІТ-сфері. Завдяки Центру підтримки Академій Cisco, який працює з 2017 року, було відкрито більше 60-ти нових Академій в школах та коледжах України. Кожного навчального року Центр стає організатором масових онлайн-заходів профорієнтаційного спрямування, для залучення молоді і зокрема дівчат до навчання на ІТ-спеціальностях та роботи в ІТ-індустрії. Цього року до цих заходів долучились понад 15000 школярів, студентів коледжів та учнів системи ПТО.

Плідну роботу з підготовки молоді до розвитку цифрової економіки України та світу було відзначено цього року визначними нагородами: статус Premier+  отримав Центр підтримки Академій Cisco та статус Premier – Центр підготовки інструкторів. А це означає, що Академія Cisco Інженерного інституту ЗНУ увійшла до 5 відсотків найкращих у світі.

В нашій Академії Cisco працюють кваліфіковані інструктори. Зокрема Наталія Полякова, доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем, яка з 2014 року щорічно визнається інструктором рівня ТОП 10 відсотків найкращих інструкторів світу – Cisco Academy Expert Level Instructor. А відзнаки Програми Академій Cisco в регіоні EMEAR «Womenin Networking» та «Aboveand Beyond» свідчать про позитивний вплив Академії Cisco на спільноту Академій Cisco не тільки в Україні, але і Східній Європі.

15 років успішної роботи позаду, нові горизонти в ІТ-освіті попереду. Будуйте своє ІТ-майбутнє разом з Програмою Академій Cisco!

Кафедра програмного забезпечення автоматизованих систем