Press "Enter" to skip to content

Нагорода від ІМЗО за розбудову STEM-освіти в Україні

Навесні просинається не тільки природа, але і науково-технічна творчість шкільної молоді в межах фестивалю «STEM-весна-2019». Вже другий рік поспіль Інженерний інститут ЗНУ активно підтримує цю важливу для розвитку технічної освіти ініціативу ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

І нагорода від ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» не забарилась. Начальник відділу STEM-освіти ДНУ ІМО Олена Олександрівна Патрікеєва вручила грамоту доценту кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем Поляковій Наталії Петрівні. Потужна профорієнтаційна робота з інженерної освіти зафіксована в чіткому формулюванні «за активну участь в організації і проведенні заходів фестивалю «STEM-весна-2019», значні досягнення у педагогічній та виховній роботі».

Цього року Інженерний інститут став організатором одразу кількох оригінальних заходів фестивалю, які охопили значну аудиторію школярів та шкільних викладачів інформатики.

У лютому 2019 тренінг з Основ кібербезпеки для вчителів інформатики Запоріжжя та області провела Полякова Наталія Петрівна, доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем. За запрошенням ДНУ «ІМЗО» Полякова Н.П. стала спікером WEB STEM школи 2019.

6 квітня 2019 більше ніж 250 школярів відвідали День інженерної освіти в Інженерному інституті ЗНУ. Майстер-класи, демонстрації, екскурсії до лабораторій дозволили молодим людям відчути себе на певний час програмістами, будівельниками, енергетиками, металургами. Навіть після розіграшу призів в лотереї та вікторині, відвідувачі знову повертались до локацій  на кафедрах. Адже неможливо пропустити можливості навчитися 3-D моделюванню та друку, побудувати розумний дім своєї мрії та навчитися надавати першу медичну допомогу на симуляторі.