Press "Enter" to skip to content

Інженерний інститут ЗНУ в оргкомітеті Всеукраїнської ініціативи CyberSecurity Step by Step 2019-2020

В сучасному світі, де до Інтернету підключені мільярди пристроїв, нові кіберзагрози з’являються кожного дня. Всеукраїнська ініціатива CyberSecurity Step by Step проводиться для молоді, яка навчається в школах, закладах ПТО та коледжах України. Питання безпечного використання Інтернету та соціальних мереж не менш актуальні ніж свідомий вибір майбутньої кар’єри в сфері ІТ та кібербезпеки.

Провідні університети України, програма Академій Cisco за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» започаткували цю щорічну ініціативу заради підвищення обізнаності молоді в питаннях захисту персональних даних, державних та освітніх закладів в кіберсвіті.

Ініціатива передбачає низку кроків, розрахованих на весь навчальний рік: вивчення учнями курсу «Вступ до кібербезпеки», підвищення кваліфікації викладачів, майстер-класи в університетах, всеукраїнські змагання Cisco Кіберзмаг 2020.

Інженерний інститут ЗНУ в складі оргкомітету наразі підтримує 100+ навчальних закладів Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей у першому етапі ініціативи, а саме навчання молоді за курсом з кібербезпеки початкового рівня. У грудні на базі кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем плануються майстер-класи для учнів, які зацікавились проблемами  кібербезпеки в ІТ.

Полякова Наталія Петрівна,
доцент кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем,
Інженерний інститут Запорізького національного університету,
керівник Центру підтримки академій та Центру підготовки інструкторів академій Cisco