Press "Enter" to skip to content

А ти зареєструвався на міжнародний Хакатон NASA?

3 жовтня 2019р. до Інженерного інституту Запорізького національного університету завітали представники оргкомітету Міжнародного космічного Хакатону NASA на майданчику Дніпро, NASA Space Apps Challenge Dnipro. З 2017 року компанія Noosphere є організатором змагань на майданчику Дніпро, завдяки чому студенти м. Дніпро та Запоріжжя можуть взяти участь у міжнародному Хакатоні, не витрачаючи час та кошти на довгу подорож.

Презентацію для студентів від організаторів Хакатону зробила Яна Рубльова, представник оргкомітету хакатону. На заході були присутні студенти спеціальності 121 “Інженерія програмного забезпечення”, освітня програма “Програмне забезпечення систем” та спеціальності 133 “Галузеве машинобудування”.
Цікава інформація про умови участі та завдання на Хакатон NASA, розповіді про інші проекти для молоді від компанії Noosphere знайшла вдячну та перспективну аудиторію.

Варто нагадати, що студенти-програмісти Інженерного інституту ЗНУ завжди охоче приймають участь у заходах, що відбуваються за підтримки Noosphere. Зокрема FAI Challenge, вирішення проблем, що виникають при проведенні міжнародних змагань FAI  для повітряних куль.

Зокрема варто нагадати, що у Хакатоні NASA Space Apps Challenge Dnipro 2017 взяла участь команда студентів 4-го курсу Інженерного інституту ЗНУ, спеціальність Інженерія програмного забезпечення. З проектом Flight Sight наша команда пройшла до міжнародного етапу змагань, а саме  проект було передано на розгляд експертів NASA. Проект  Flight Sight  було спрямовано на підвищення настрою пасажирів літаків-лоукостів. Мобільний застосунок надавав актуальну інформацію про культурні та спортивні заходи, що відбуваються в містах, над якими літак пролітає.

Представник оргкомітету Хакатону NASA зустрілась з проректором з науково-педагогічної роботи Банахом В.А. Під час зустрічі обговорювались питання подальшої співпраці, ресурси Інженерного інституту ЗНУ для створення для студентів майданчиків, де студенти різних спеціальностей мали б можливість гуртуватись в міждисциплінарні команди, знаходити нові ідеї, отримувати допомогу викладачів та експертів в їх реалізації

Полякова Н.П,

доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем

Інженерного інституту ЗНУ