Press "Enter" to skip to content

Європейський тиждень коду в Інженерному інституті ЗНУ

На майстер-клас з програмування в ігровому 3D середовищі завітали до Інженерного інституту ЗНУ учні 10 класу Запорізького багатопрофільного ліцею №62.

Майстер -клас було підготовлено викладачами кафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем та студентами спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення спеціально до Європейського тижня коду і спрямований на заохочення учнівської молоді до програмування.

Спілкування розпочалось на території Навчально-практичного центру з інформаційних технологій. Заступник завідувача кафедри ПЗАС Безверхий А.І. розповів про процес навчання та перспективи кар’єрного росту програмістів. Учні завітали до Навчального Центру саме під час занять магістрів першого року навчання за освітньою програмою «Програмне забезпечення систем». Складні теми, пов’язані з машинним навчанням, нейронними мережами, штучним інтелектом, зацікавили гостей перспективами. Студент магістратури Антошин Кирило продемонстрував результат командного проекту –  ігровий мобільний застосунок з доповненою реальністю. Важко було відірвати гостей від тестування розробленого програмного продукту.

Далі в комп’ютерному класі кафедри було проведено майстер-клас з програмування в ігровому 3D середовищі. Завдяки педагогічній майстерності доцентів кафедри ПЗАС Скрипник І.А та Михайлуці О.М.  виконувати місії було цікаво всім, незалежно від рівня навичок програмування.

Завершився захід тренувальними польотами навчального дрона, який команда учнів багатопрофільного ліцею №62 програмувала  в Scratch-середовищі. Організатор польотів – керівник Академії Cisco, доцент Полякова Н.П. Інструктор – студент 4-го курсу Федоряка Максим.

Найактивніші учасники заходу отримали призи від партнерів кафедри, ІТ-компаній м. Запоріжжя.

Доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем

Інженерного інституту ЗНУ

Полякова Н.П.